… ثبت دامنه اولین گام برای حضور در شبکه جهانی وب …
حضور در اینترنت نام و آدرسی مجزا را برای متقاضیان حقیقی و یا حقوقی خود می طلبد و به همین دلیل دارای حساسیت های ویژه ای هم می باشد. نام دامنه نشانگر هویت شما در اینترنت است و بدین منظور بهتر است تا پسوند متناسب با مقصود سایت برای نام دامنه استفاده شود.
دامین (Domain) یا دامنه دارای انواع مختلفی می باشد که هریک معمولا برای منظور خاصی مورد استفاده قرار می گیرد.
متداول ترین آن ها عبارتند از :
- .Com دامنه: مخفف Commercialبه معنای تجاری است. معمولا در اموری مانند خرید و فروش، معرفی محصولات، خدمات و مانند آن مورد استفاده قرار می گیرد. البته امروزه بسیاری از سایت های همه منظوره نیز از نوع Com هستند.
- .Net دامنه: مخفف Networkاست و این نوع دامین معمولا توسط شبکه هایی مانند شبکه های اطلاع رسانی، شرکت های اینترنتی و سایر موارد مشابه مورد استفاده قرار می گیرید.
- .Org دامنه: مخففNon-profit organization است و توسط موسسات و سازمان های غیر انتفاعی و فعالیت های غیر تجاری و بعضا تجاری مورد استفاده قرار می گیرد .
- .Biz دامنه: مخفف business می باشد و این Domain ، خاص سایت های شغلی-تجارتی به ویژه خدمات مربوط به تجارت الکترونیکی است.
- .Info دامنه: کوتاه شده information است و در سایت هایی مورد استفاده قرار می گیرد که به نحوی با امر اطلاع رسانی در هر موردی مرتبط می باشند. این اطلاع رسانی می تواند موارد تجاری و غیر تجاری را شامل گردد. موضوعاتی از قبیل انواع اطلاع رسانی در رشته هایی مانند علوم، معرفی محصولات و خدمات و … را در برمی گیرد.
- .Name دامنه: اولین نوع Domain خاص اشخاص حقیقی می باشد، در واقع کلیه افرادی که به هر منظور مشخصی می خواهند برای خودشان وب سایت ایجاد کنند می توانند از این دامنه استفاده کنند.
- .Ws دامنه: این نوع دامنه در برگیرنده هر نوع وب سایت با موضوعات مختلف می باشد و مخصوص دامنه ملی یک کشور است.
- .Pro دامنه: این نوع از Domain مخصوص افرادی با حرفه های خاص هم چون حسابداری، وکیل ها، پزشکان و … می باشد. انواع دیگری از Domain ها وجود دارند که هنوز به اندازه Domain های مذکور، مقبولیت نیافته اند. به طور مثال domain به نام .museum که مخصوص موزه ها می باشد و …
انواع دو حرفی دامنه نمایانگر دامنه های کشوری و ملی می باشند که در انتهای نامDomain ها قرار می گیرند.
دامین فرعی Sub Domain
معروف ترین دامین فرعی www می باشد. دامین های فرعی می توانند درDNS Server ایجاد شوند و نیاز به ثبت آن ها همانند نام دامین اصلی نیست. اگر بخواهید برای یک نام دامین، یک دامین فرعی تعریف کنید ابتدا باید نام دامین اصلی را ثبت نمایید.
چگونه؟
نکاتی در خصوص ثبت دامنه وجود دارد که لازم است به آن ها توجه شود:
- دامنه کوتاه و متشکل از حداقل تعداد حروف باشد.
- تلفظ دامنه و به خاطر سپردن آن آسان باشد.
- دامنه انتخابی تشابه با نام تجاری معروف و معتبر دیگری نداشته باشد.
- از اعداد و خط تیره حتی الامکان استفاده نشود.
- اعتبار دامنه خود را تا 1 ماه قبل از سر رسید انقضا دامنه تجدید نمایید.
جایی که ثبت دامنه خود را به آن می سپارید باید از نظر امنیت و اعتبار صلاحیت لازم را داشته باشد، چرا که کسب و کار شما بر این نام بنا خواهد شد و عدم در نظر گرفتن صلاحیت و اعتبار شرکت ثبت کننده دامنه در آینده ممکن است هزینه های زیادی به شما تحمیل نماید.
مزایای ثبت دامنه توسط کیان پرداز هوشمند:
- ارائه پیشنهادات پیش از ثبت دامنه
- انجام تنظیمات لازم از جمله تغییر nameserver های دامنه
- یادآوری به موقع تمدید دامنه و جلوگیری از منقضی شدن دامنه
- و غیره